Stalo pasirinkimas :: Stalo etiketo pagrindai

Prieš pradėdami dengti stalą, jau turėtumėte būti apgalvoję keletą esminių dalykų. Svarbiausias klausimas: ar stalas, kuris turi būti padengtas, apskritai tinka numatytai patalpai? Taip pat, ar visi svečiai turės pakankamai vietos?

Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams.

Apvalus stalas idealiai tinka 6-8 asmenims; jie sukuria jaukumo įspūdį, ir kiekvienas gali šnekučiuotis su kiekvienu. Tarp kitko, gana svarbu žinoti, jog ilginant apvalius stalus, prarandama vietų.

Stačiakampiai stalai gali būti sustatyti įvairiomis formomis, kurios priklauso nuo žmonių skaičiaus ir turimo ploto. Labiausiai paplitusios L, T, U ir E stalų formos.

Be to, negalima pamiršti: turi būti pakankamai tam tikro aukštumo kėdžių. Stalas paprastai būna 80 cm aukštumo, atitinkama kėdė turi būti apytikriai 47 cm aukštumo, jei nenorime stalo stebėti iš varlės ar paukščio perspektyvos.

Reklama



  • Stalo įrankių išdėstymasStalo įrankių išdėstymas
    Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute ...

    Skaityti »

  • Kviestiniai pietūsKviestiniai pietūs
    ... tai iškilmingas priėmimas, rengiamas ypatinga proga. Kadangi valgiaraštis sudaromas pagal šeimininkų skonį, jie turėtų paisyti ne tik savo, bet ir svečių mitybos įpročių, ypač jei tarp svečių ...

    Skaityti »

Grįžti atgalMes facebook'e Svetainės versija mobiliems