Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra?
Patiekiamo vyno rekomenduotina temperatūra: putojantis vynas (šampanas): 6-8 C, lengvas baltasis, rožinis vynas: 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis...
»» Plačiau
|
Kiek gėrimo pilti į taures ir kaip pilti?
Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį. Jo naudojimas nėra nusižengimas etiketui...
»» Plačiau
|
Kaip laikyti taurę vyno?
Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis...
»» Plačiau
|
Kokį rinktis vyną?
Vyno žinovai rekomenduoja, prie vaišių stalo vynus gerkite taip: baltąjį vyną prieš raudonąjį; aštraus skonio prieš švelnesnį; sausi prieš saldžius, lengvi prieš sunkius, jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei...
»» Plačiau
|
Šampano gėrimo etiketas?
Visais atvejais šampaną būtina atšaldyti iki 6-8 laipsnių temperatūros. Nepamirškite, šaldytuve butelis atšąla per 12 valandų, šį laiką sutrumpinti galima butelį pamerkus į kibirėlį su ledu ir vandeniu...
»» Plačiau
|
Oficialus kvietimas
Nemandagu svečią kviesti renginio išvakarėse galima pamanyti, jog atsisakius kitam svečiui kviečiate šį. Kvietimus į priėmimą reikėtų įteikti prieš 23 savaites. Stenkitės kvietimus įteikti kiekvienam svečiui ...
Kaip mandagiai padėkoti?
Pagyrimas ir nuoširdi padėka kelia žmogų, skatina kruopščiau dirbti. Širdis taip atsiliepia, kaip ji kalbinama. Dėkingumas suartina žmones, sušildo jų santykius ...
Kaip mandagiai kalbėti telefonu?
Sunku įsivaizduoti šiandieninį gyvenimą be telefono. Telefonas tapo populiariausia ryšių priemone, padedančia žmonėms jų kasdieniniame darbe ir asmeniniame gyvenime. Telefonu žmonės ne tik palaiko ryšius, bet ir moko, auklėja ...
Fondiu žavesys!
Fondiu - tai valgymo ritualas, populiarėjantis ir Lietuvoje. Fondiu rinkinį sudaro - indas kuris yra šildomas iš apačios žvakės ar degiklio pagalba ir ilgos dvišakės šakutės ...