Kaip valgomi avokadai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės.

Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas būna kremo tirštumo, neryškaus, šiek tiek primenančio riešutus skonio, todėl jų dedama į pikantiškus patiekalus.

Kulinarijoje avokados gali būti naudojamos ir kaip indai. Į vaisiaus puselę, prieš tai išgremžus minkštimą, dedami įvairūs įdarai - tiek saldūs, tiek rūgštūs.

Vaisius aštriu peiliu perpjaunamas išilgai, kauliukas išimamas atsargiai sukant puseles į priešingas puses, o minkštimas, jei vaisius prinokęs, išgremžiamas šaukšteliu. Tai darant vaisius prilaikomas laisvąja ranka. Tie kurie mieliau avokadą valgo supjaustytą skiltelėmis, gali tai padaryti vaisiams skirtu peiliu ir šakute.

Avokadus patariama valgyti linkusiems į mažakraujystę, turintiems padidėjusį kraujospūdį, jie naudingi odai, plaukams. Avokadai valgomi švieži, iš jų galima pasigaminti įvairių patiekalų, ypač salotų. Reikėtų naudoti kuo liesesnį majonezą.


Reklama



  • Servetėlių lankstymasServetėlių lankstymas
    Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti ...

    Skaityti »

  • Žvakės stalo serviravime, interjereŽvakės stalo serviravime, interjere
    Jų spalvą derinkite su staltiesėmis, servetėlėmis. Niekada neprašausite, pasirinkę baltos spalvos žvakes. Jas reikėtų uždegti ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos krevetės?Kaip valgomos krevetės?
    Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje) ...

    Skaityti »

Grįžti atgalMes facebook'e Svetainės versija mobiliems